frsale@dgfangrong.com    0086-0769-83202640
Cont

Imate vprašanja?

0086-0769-83202640

Jul 29, 2023

Razlog, zakaj CNC oblikovalni brusilni stroji povzročajo plazenje mize

Razloge za plazenje delovne mize, ki jih povzročajo CNC oblikovalni brusilni stroji, je mogoče v glavnem razdeliti v dve kategoriji: ena so mehanski razlogi; Druga kategorija je plazenje delovne mize, ki ga povzroča sam CNC sistem.
Prvič, ko vrtimo vodilni vijak z roko, ne sme biti očitnega občutka blokade, ročna indukcija pa je pri vrtenju mehka in enakomerna. Če pride do zamašitve z roko, je morda poškodovan ležaj, ki se uporablja za podporo vodilnega vijaka, poškodovane so kroglice ali kanali v matici vodilnega vijaka ali pa je v notranjost vstopila umazanija, kot so majhni ostružki. Zavreči ga moramo v skladu s stanjem inšpekcijskega pregleda, ali zamenjati ležaj, ali zamenjati vodilni vijak, ali očistiti, ali prositi strokovnjake, da prilagodijo vodilni vijak in obnovijo natančnost. Drugič, preveriti moramo vzporednost obeh vodil vodilnega vijaka z vodilom postelje. Na splošno, ko zapustimo tovarno, prilagodimo vzporednost vodila postelje z dvema zbiralkama vodilnega vijaka znotraj O08 mm, uporabnik pa se lahko ustrezno sprosti na 0.1 mm pri dejanski uporabi in če je pregled izven tolerance, ga je treba prilagoditi znotraj standardnega območja. Druga situacija je, da obstaja težava s priključnim delom vodilnega vijaka in servo motorja. Zahtevamo, da imata obe osi, ki sta tu povezani, visoko stopnjo koncentričnosti, ki mora biti na splošno nadzorovana znotraj 0,1 mm, sicer bo presegla obseg popravljanja napak sklopke in servo motorja in povzročila plazenje delovne mize.
1. Stanje mazanja med vodilom delovne mize in vodilom postelje je slabo, plazenje delovne mize pa je pogosto posledica slabega mazanja vodila za tek delovne mize. Mazanje je premajhno ali pa preprosto zaradi zamašitve mazalnega kanala mazalno olje sploh ne more zadeti vodilne tirnice, kar poveča trenje med pari vodilnih tirnic in tako povzroči pojav plazenja delovne mize. V tem času moramo samo odpreti kanal za mazanje ali ustrezno prilagoditi količino mazanja, da rešimo problem plazenja delovne mize. Upoštevati je treba, da količine mazanja med pari vodilnih tirnic ne smete preveč prilagajati, sicer bo prišlo do zanašanja pri delovanju mize, kar bo povzročilo povezane težave s slabo kakovostjo brusilnega obdelovanca.
2. Del mize za prenos moči povzroči, da je del mize za prenos moči vodilni vijak in njegovi povezani deli, vključno s samim vodilnim vijakom in ležaji, ki se uporabljajo za povezavo.
3. Deformacija postelje in delovne mize, ki jo povzroča ta situacija, je na splošno posledica velike sezonske temperaturne razlike in v sobi z opremo ni ustrezne naprave za nastavitev temperature, zaradi česar je sprememba temperature okolice obdelovalnega stroja velika, in ustrezna vodilna tirnica se deformira zaradi temperaturnih sprememb. Po deformaciji para vodilnih tirnic je stanje njegovega delovnega kontakta slabo, na voljo je le nekaj mest za stik, vrzel para vodilnih tirnic pa postane večja, kar povzroči puščanje mazalnega olja, tako da nastane pravi oljni film , nato pa povzroči, da se delovna miza plazi. Ta situacija je bolj zapletena in strokovnjake je treba pozvati k uporabi instrumentov za odkrivanje in popravilo postelje.

Pošlji povpraševanje