frsale@dgfangrong.com    0086-0769-83202640
Cont

Máte nejaké otázky?

0086-0769-83202640

Jul 29, 2023

Dôvod, prečo CNC tvarovacie brúsky spôsobujú plazenie stola

Dôvody pre plazenie pracovného stola spôsobené CNC formovacími brúskami možno rozdeliť hlavne do dvoch kategórií: jednou sú mechanické dôvody; Druhou kategóriou je plazenie po pracovnom stole spôsobené samotným CNC systémom.
Po prvé, keď otáčame vodiacu skrutku rukou, nemalo by byť zjavné zablokovanie a indukcia ruky je pri otáčaní mäkká a rovnomerná. Ak dôjde k zablokovaniu ruky, je možné, že ložisko použité na podperu vodiacej skrutky bolo poškodené, guľôčky alebo obežné dráhy v matici vodiacej skrutky boli poškodené alebo sa do nej dostali nečistoty, ako sú malé triesky. Mali by sme ju zlikvidovať zodpovedajúcim spôsobom podľa kontrolnej situácie, alebo vymeniť ložisko, alebo vymeniť vodiacu skrutku, alebo vyčistiť, alebo požiadať odborníkov, aby vodiacu skrutku upravili a obnovili presnosť. Po druhé, musíme skontrolovať rovnobežnosť dvoch prípojníc vodiacej skrutky s vodidlom lôžka. Vo všeobecnosti, keď opustíme továreň, nastavíme rovnobežnosť vodiacej lišty lôžka s dvomi prípojnicami vodiacej skrutky v rámci O.08 mm a používateľ sa môže primerane uvoľniť na 0,1 mm v skutočnej aplikácii a ak je kontrola mimo tolerancie, mala by sa upraviť na štandardný rozsah. Ďalšou situáciou je problém so spojovacou časťou vodiacej skrutky a servomotora. Požadujeme, aby dve tu pripojené osi mali vysoký stupeň sústrednosti, ktorý by sa mal vo všeobecnosti kontrolovať v rozmedzí 0,1 mm, inak presiahne rozsah korekcie chýb spojky a servomotora a spôsobí, že sa pracovný stôl bude plaziť.
1. Stav mazania medzi vodiacou lištou pracovného stola a vodiacou lištou lôžka je zlý a plazenie pracovného stola je často spôsobené zlým mazaním vodiacej lišty pracovného stola. Mazanie je príliš malé, alebo jednoducho kvôli zablokovaniu mazacieho kanála nemôže mazací olej vôbec naraziť na vodiacu koľajnicu, čo zvyšuje trenie medzi pármi vodiacich koľajníc, čo spôsobuje jav plazenia pracovného stola. V tejto chvíli musíme iba otvoriť mazací kanál alebo primerane upraviť množstvo mazania, aby sme vyriešili problém s plazením pracovného stola. Je potrebné poznamenať, že množstvo mazania medzi pármi vodiacich koľajníc by sa nemalo príliš upravovať, inak to spôsobí posun v prevádzke stola, čo spôsobí súvisiace problémy s nízkou kvalitou brúsneho obrobku.
2. Časť stola na prenos sily spôsobuje, že súčasťou stola na prenos sily je vodiaca skrutka a jej súvisiace spojovacie časti, vrátane samotnej vodiacej skrutky a ložísk použitých na pripojenie.
3. Deformácia lôžka a pracovného stola spôsobená touto situáciou je vo všeobecnosti spôsobená veľkým sezónnym teplotným rozdielom a v miestnosti zariadenia nie je žiadne zodpovedajúce zariadenie na nastavenie teploty, čo spôsobuje, že zmena okolitej teploty obrábacieho stroja je veľká, a zodpovedajúca vodiaca koľajnica je deformovaná v dôsledku zmeny teploty. Po deformácii páru vodiacich koľajníc je jeho prevádzkový kontakt zlý, existuje len niekoľko miest na dotyk a medzera páru vodiacich koľajníc sa zväčší, čo vedie k úniku mazacieho oleja, takže sa vytvorí skutočný olejový film. a potom spôsobí, že sa pracovný stôl bude plaziť. Táto situácia je zložitejšia a odborníci by mali byť požiadaní, aby používali nástroje na detekciu a opravu lôžka.

Zaslať požiadavku