frsale@dgfangrong.com    0086-0769-83202640
Cont

Imate li pitanja?

0086-0769-83202640

Jul 31, 2023

Mjere opreza za CNC strugove za instrumente

Fang Rong "mašina za valjanje zuba" isporuka govori o ugradnji CNC strugova za instrumente koje su mjere opreza, kada instalirate CNC strugove za instrumente, obratite pažnju da spriječite deformaciju vodilice i držite podnožje kreveta i radnu površinu u nivou .
Glavni motor ima dva načina ugradnje: horizontalna srednja remenica i vertikalna strana remenice: horizontalna montaža motora i alatne mašine u istoj ravni; Vertikalni motor je montiran ispod mašine. Klinasti remen koji povezuje vreteno sa motorom mora biti podešen na odgovarajući stepen zategnutosti. Nakon perioda upotrebe, ležaj vretena alatne mašine treba pravilno podesiti kako bi se osigurao optimalni zazor ležaja kako bi se osigurao učinak upotrebe alatne mašine i stabilnost proizvoda, te poboljšao vijek trajanja ležaja vretena.
CNC strugovi za instrumente uglavnom koriste opružnu steznu glavu za stezanje radnog komada, a prije pokretanja mora se potvrditi da ne postoje skrivene opasnosti koje ugrožavaju ličnu sigurnost vas i drugih ljudi oko vas i sigurnost opreme.
Mašina je dizajnirana za mehatroniku i mora biti obučena prije korištenja stroja.

Nenormalna buka sistema za sečenje mašine za rezanje žice može se pojaviti u sledećih pet delova:
1. U trenutku komutacije, spojnica ili ključ, u ovom trenutku, pažljivo provjerite razlog, zamijenite labav i ekspanzivni ključ, tako da može obnoviti veliko područje čvrste saradnje; Spojnica bi trebala vratiti funkciju jastuka, tako da fleksibilni jastučići zaista budu efikasni, a ovi dijelovi ne bi trebali dugo djelovati s bolestima, inače će uzrokovati nepopravljive posljedice.
2. Zvuk stranih materija u žičanom cilindru je uglavnom zbog toga što male metalne čestice ili molibdenske žičane glave ulaze u žičani cilindar, sve dok ekseri za podešavanje dinamičke ravnoteže u žičanom cilindru padaju, može raditi kao i obično, a uskoro male metalne čestice ili glave molibdenske žice će se istrošiti. 3. Nenormalna buka zubnog remena ili zupčanika, da bi se proverilo da li je zubni remen ili zupčanik prekomerno istrošeni, da se na vreme zamene, kao što je zbog nepravilnog okluzalnog razmaka, potrebno je na vreme podesiti njegov okluzalni zazor.
4. Žičani cilindar na vodeći vijak nosi prekomjernu silu opterećenja uzrokovanu trenjem ili udarnim zvukom, a relevantni dijelovi će uskoro biti oštećeni, a abnormalnu pojavu u ovom dijelu treba zaustaviti kako bi se pažljivo otkrila dok se ne eliminiše.
5. Lopatica ventilatora ili samodinamička ravnoteža žičanog motora.

Saznajte više o nama Proizvođač metalurške opreme FangRong u Kini od 1999. Profesionalan u mašini za ravnanje metala, mašini za hladno izvlačenje, mašini za crtanje sa guranjem pokazivača, automatskoj mašini za crtanje u tri linije, mašini za valjanje navoja, mašini za skupljanje na kraju cevi, mašini za šivanje, mašini za jezgro cevi , mašina za poliranje itd.

Prati nas:

Email: frsale@dgfangrong.com

Whatsapp/Skype/Wechat: plus 8618928290716

Web: www.fangrongmachine.com www.dgfangrong.com

 

Pošaljite upit