frsale@dgfangrong.com    0086-0769-83202640
Cont

Imate li pitanja?

0086-0769-83202640

Jul 31, 2023

Prednosti mašina za crtanje i mašina za više zadataka sa funkcijama brušenja

Obradni centar za brušenje je dalje razvijen kao multifunkcionalna kompozitna mašina za obradu. Osim obrade brušenja, kompozitni obradni strojevi mogu obavljati i obradu rezanja, lasersku obradu, obradu električnim pražnjenjem itd. opremljen laserskim koncentracionim sistemom za obradu i optičkim sistemom za posmatranje obrađene površine. Osim toga, koncentracija kisika u pomoćnom plinu može se podesiti dodavanjem dušika u komprimirani zrak. Za proces brušenja koristi se 3000# galvanizirani brusni točak, dok se točak koristi 8000# liveni alat. Sistem može da završi kompozitnu obradu glatkih površina staklenog ugljenika ispod 80nm za kratko vreme. CNJ2-E kompozitna mašina za mašinsku obradu koju je razvio Makino Seiki koja kombinuje EDM i brušenje, koristi EDM za izvođenje energetski efikasne grube obrade, a zatim brusi konačni oblik kako bi se završila obrada.
Obradni centar za brušenje i alatni stroj za obradu kompozita koriste proces jednokratnog stezanja obratka, tako da se utjecaj greške instalacije može svesti na minimum, a može se efikasno prilagoditi zahtjevima visoke preciznosti, visoke energetske efikasnosti i uštede prostora, a njeni razvojni izgledi su veoma vredni radovanja. Princip laserskog rezanja
Lasersko rezanje se vrši elektronskim pražnjenjem kao snabdijevanjem energijom, preko He, N2, CO2 i drugih miješanih plinova kao pobuđivača, koristeći zrcalnu grupu za fokusiranje kako bi se generirao laserski snop, kako bi se sjekao materijal.
Proces laserskog rezanja: pod pobudom i pogonom CNC programa, u laserskom generatoru se generiše određeni mod i tip lasera koji se prenosi na reznu glavu kroz sistem optičkih putanja i fokusira na površinu obratka da se topi. metal; U isto vrijeme, mlaznica izbacuje pomoćni plin iz smjera paralelnog sa snopom kako bi otpuhao šljaku; Pokrećena programski kontroliranim servo motorom, rezna glava se kreće prema unaprijed određenoj ruti, režući na taj način radne komade različitih oblika.

Saznajte više o nama FangRong proizvođač metalurške opreme u Kini od 1999. Profesionalan u mašini za ravnanje metala, mašini za hladno izvlačenje, mašini za crtanje sa gurnutim pokazivačem, automatskoj trolinijskoj mašini za crtanje, mašini za valjanje navoja, mašini za skupljanje na kraju cevi, mašini za šivanje, mašini za jezgro cevi , mašina za poliranje itd.

Prati nas:

Email: frsale@dgfangrong.com

Whatsapp/Skype/Wechat: plus 8618928290716

Web: www.fangrongmachine.com www.dgfangrong.com

 

Pošaljite upit